زمانی کـه اولین نشانـه های دندان درون آوردن به منظور یک کودک 4 که تا 6 ماهه پدیدار مـیشود، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم زمانی کـه آن مرواریدهای کوچولو کـه با کلی درد و و گاهی با سرفه به منظور کوچولوی نازشما پدیدار مـیشود، زمانی هست که آش دندونی را حتما برایش بپزید.

این آش درون همـه جای ایران پخته مـی شود و با اسم های مختلفی شناخته مـی شود. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم مردم تبریز بـه این آش "دیشلیق" مـیگویند و بعضی جاهای دیگربه آن "دندان ترکون" مـیگویند. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم اما بـه طور عام این آش بـه آش دندونی معروف است.

مادر کودک این آش را درست مـیکند و هم بـه کودک عزیزش مـیده و هم بـه آشنایـان و همسایگان و در عوض این همسایـه ها به منظور کودک اسباب بازی و حتی گاهی دندونی هدیـه مبی آورند.

زیبا ترین بخش این مراسم، هدیـه است، کـه این کوچولوی خوش شانس کلی لباس و اسباب بازی هدیـه مـی گیرد.

طرز تهیـه ی این آش بـه این شکل است:

تمام حبوبات را چند ساعتی خیس مـی كنیم که تا كمـی نرم شوند و نفخ آنـها گرفته شود.

سپس تمام حبوبات را بـه همراه گندم درون قابلمـه ریخته و مـی گذاریم بپزد.

پس از اینكه حبوبات کمـی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مـی گذاریم با حبوبات بپزد و خوب لعاب بیـاندازد.

آش را حتما مرتب هم بزنیم که تا ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و اصطلاحا قوام بیـاید.

وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیـاز داغ و نمك را اضافه مـی کنیم. و صبر مـی کنیم که تا نیم ساعت دیگر بپزد.

در آخر آش را درون ظرف مـی ریزیم و با بقیـه پیـاز داغ روی آن را تزئین و سرو مـی كنیم.

بعضی ها هم داخل این آش بادام و یـا خلال پسته و یـا گردو و یـا کشکش مـی ریزند کـه باعث بیشتر مقوی شدن این آش مـی شود.

جالب هست بدانید هموطنان ارمنی مان هم این آش را دارند کـه در مراسمـی بـه اسم " آدام هادیک" بـه معنی"دندون درآوردن " پخته مـی شود. .در این مراسم به منظور کودکی کـه تازه صاحب دندان شده، اسباب بازی هایی آورده مـیشود. روی این اسباب بازی ها اسامـی مشاغل مختلف را مـی نویسند و مـی گذارند کـه خود بچه اسباب بازی را انتخاب کند باین ترتیب حدس مـی زنند کـه کودک درون آینده چه شغلی انتخاب خواهد کرد.

آیـا درون شـهر شما هم چنین مراسمـی وجود دارد؟ از چگونگی انجام آن به منظور ما و دوستان تان بنویسید.

: خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم




[آش دندونی - لیدیز - مجله الکترونیکی بانوان و سبک زندگی خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 15 Jun 2018 13:01:00 +0000